ALKOSS, JÁTSSZ, TANULJ!

OVIS ÖTLETEK

OVIS ÖTLETEK

MINI MÁJUSFA KREATÍV

2020. április 30. - G.a.b.i.

A májusfa állítására többnyire május elsején került sor, de az ország bizonyos részein pünkösd napján is állítottak színes szalagokkal díszített fát vagy más néven zöldágat. A májusfa a természet újjászületésének szimbóluma. A májusfa állítás pedig az egyik legismertebb tavaszi szokás nem csak Magyarországon, de Európa több országában is.  

Mi is készítettünk egy mini asztali májusfát, amihez csak néhány alapanyagra volt szükség és már el is készült a vidám asztali díszünk. 2021-05-01_asztali_majusfa.jpg

Mi szükséges hozzá?

olló, ragasztó, kavics, cérna, kiürült vajkrémes doboz (vagy kisebb befőttesüveg is megfelel), karton, színes krepp papírok, hurkapálca

 

Hogyan készült?

A vajkrémes dobozt megtöltöttük kaviccsal, majd beleállítottunk egy  hurkapálcát.

Ezután elkezdtük elkészíteni a májusfa kerekét. Kivágtam egy 12 cm átmérőjű kört a kartonlapból, majd a közepéről kivágtam egy 6 cm átmérőjű kört, így egy karton kereket kaptunk.

Vágtunk különböző hosszúságú színes krepp papír csíkokat (kb 10-12 db) és újrahasználtunk néhány korábbi szalag darabot. Ragasztóstifttel megkentük a karton kereket és szerteágazóan -mint a nap sugarai- ráragasztottuk a krepp papír- és szalagcsíkokat.

Ezután négy helyen fehér cérnaszálat kötöttünk rá, ami fellógathatóvá teszi a kereket. Rögzítettük a hurkapáca tetején ragasztóval a cérnaszálakat, úgy hogy vízszintesen álljon a kerék. Végül a hurkapálca felső végét körberagasztottuk egy kis maradék krepp papírral. Ez elrejtette a cérna rögzítést és mutatósabb is tette.

 

És ilyen lett...

süti beállítások módosítása