ALKOSS, JÁTSSZ, TANULJ!

OVIS ÖTLETEK

OVIS ÖTLETEK

JÁTÉKOK ÚJRAHASZNOSÍTÁSSAL

2020. április 21. - G.a.b.i.

A Föld napjának egyik célja, hogy felhívja a figyelmet a még használható dolgok újrahasználatára vagy újrahasznosítására. Hiszem, hogy ha például a háztartásunkban keletkező hulladékot új élettel töltjük meg és a gyerekeinkkel közösen alkotunk valami számukra érdekes és értékes dolgot, akkor a környezettudatos szemlélet lassan, de biztosan beleépül az ő életükbe is és felnőttként már természetes lesz számukra.

Néha nagyon jó játék lehet kicsit másképp szemlélni a világot, a körülöttünk lévő növényeket és állatokat fókuszáltabban szemügyre venni. Készítsünk hát látcsövet WC-papír gurigából és bogárkákat műanyag kupakokból!

Ha elkészült a távcső, kimehetünk akár a kertbe "kirándulni” és így szemlélhetjük meg jobban az éppen levelet bontó vagy virágzó növényeket, a madarakat és bogarakat, sőt még az eget is.

 2021-04-20_tavcso_es_bogarkak.jpg

Távcső WC-papír gurigából

Az összegyűjtött WC papír gurigákból 2 darabot felhasználva készítettünk egy távcsövet. Méghozzá egy igazi Föld napja különkiadást: zöld papírral bevonva és katicákkal díszítve. Egy igazi gyors és egyszerű alkotás.

Mi szükséges hozzá: 2 db WC papír guriga, zöld és kék papír, apró matricák, stift ragasztó, olló és egy darab szalag nyakba akasztónak 

tavcso_vizjel.jpg

 

Bogárkák műanyag kupakból

A kupakok mérete és formája adja magát, hogy kis festék és papír segítségével bogarakat készítsünk belőlük. Nálunk nagy sláger mindig a katica és méhecske (aki egyébként szárnyas rovar) nézegetés, így mi ezt a kettőt készítettük el; de ugyanúgy lehet elképzelt bogárkákat is alkotni, amelyek a természetben ugyan nem léteznek, de a gyermekünk fantáziájában igen. Az egyes rétegek száradása miatt ez hosszabb idő alatt lett teljesen kész.

Mi kellett hozzá: műanyag kupak, akrilfestékek, ecset, szárnyaknak egy ici-pici papír

bogarkak_vizjel.jpg

süti beállítások módosítása