ALKOSS, JÁTSSZ, TANULJ!

OVIS ÖTLETEK

OVIS ÖTLETEK

3 HÚSVÉTI JÁTÉK

2021. április 02. - G.a.b.i.

Három húsvéti ügyességi  játékot hoztam mára, amelyek mindegyikét játszhatjuk akár bent a szobában, akár kint az udvaron. Jó szórakozást hozzájuk!

2021-04-02_husveti_jatekok.jpg

Etesd meg a nyuszit!

Kartonlapra egy nagy nyuszit rajzolunk, aminek a száját nagyobb ívben kivágjuk. Szükségünk lesz kis méretű műanyag labdákra (vagy szépen megvarrt célbadobó répákra), amiket a nyuszit meg tudjuk etetni, vagyis adott távolságból a szájába célozva bedobni a labdákat. 

Vigyázat, tojással vagyok!

Tudsz vigyázni a rád bízott tojásra? Vegyetek elő egy nagyobb kanalat és vigyétek át a rá helyzett "tojást" a szoba egyik sarkából a másikba úgy, hogy ne essen le a kanálról. A játékot játszahtjátok főtt tojással, de akár műanyag tojással vagy Kinder tojással is.

 

Keresd a tojást!

Játszhatjuk apróbb labdával, műanyag dekor-tojással vagy akár keményre főtt igazi tojással. Bent a szőnyegen, vagy kint az udvaron a fűben. A tojáskeresők szemét bekötjük, valaki pedig „elrejti” a tojásokat, vagyis a szőnyegre vagy a fűbe szétszórtan elhelyezi. Ezután a négykézlábra ereszkedett keresőknek tapogatással kell megkeresni a tojásokat.

 

A karton nyuszi kép forrása: Pinterest

 

süti beállítások módosítása